Notícies

Neix b'ARs - Barcelona International Arts & VFX Fair

Neix b'Ars, la primera fira internacional del país dedicada a les arts i efectes visuals per a cinema, televisió i videojocs. L'esdeveniment es posiciona com a punt de trobada d'un mercat en expansió amb una demanda creixent de professionals d'arreu del món.

Del 5 al 8 de juny l'Arts Santa Mònica acollirà un nou esdeveniment internacional de la indústria audiovisual, b'Ars. Barcelona Internacional Arts & VFX Fair. Els creadors d'arts i efectes visuals (VFX) per al cinema, la televisió i els videojocs es donaran cita per primer cop a la capital catalana. Orientat a professionals, estudiants i amants dels efectes visuals a la gran i a la petita pantalla, busca connectar el talent creatiu amb la indústria audiovisual nacional i internacional.

b'Ars s'inspira en esdeveniments internacionals de característiques similars com Siggraph a EEUU, referent en el sector amb més de 40 edicions i 20.000 visitants, FMX a Stuttgart, principal fira del sector a Europa amb més de 14.000 visitants, i de manera complementària a la fira d'Annecy, especialitzada en animació.

 

Ryan Church i Colin Doncaster, plats forts del programa

Projeccions, esdeveniments artístics, fira de treball, màster-classes i conferències a càrrec d'artistes de grans estudis anglosaxons com Framestore, Double Negative, Prime Focus, Cinesite, MPC o Weta Digital, faran de Barcelona la capital internacional de la creació digital durant quatre dies. Dos dels plats forts de la programació seran l'estatunidenc Ryan Church, dissenyador de les naus de Star Wars i del nou USS Enterprise de Star Trek, un autèntic guru en el sector especialitzat en vehicles i arquitectura de ciència ficció, i Colin Doncaster, creador del software Yeti i guanyador d'un dels Oscars que l'Acadèmia de Hollywood atorga als avanços tecnològics aplicats a la cinematografia, per Deep Compositing.

Marco di Lucca (responsable del modelatge en 3D de criatures per l'últim remake de King Kong, Avatar o John Carter), els directors d'art Nicolai Lockersten (Trollhunter) i Virginie Bourdin (Godzilla i X-Men), Andrea Merlo (supervisor tècnic de personatges de WETA Digital i part de l'equip d'El Hobbit i El Senyor dels Anells) i Christopher Horvarth (programador per a Google Robotics, Pixar o ILM) són altres ponents confirmats.

El nostre país també és una factoria emergent de talent i grans professionals de VFX i animació. Ho demostren noms com Sergio Jiménez, fundador de l'estudi Post23, amb seu a Barcelona, i director d'art d'El juego de Ender, o el director de b'Ars (i fundador l'estudi Minimo VFX també ubicat a la capital catalana) Felix Balbas, amb gairebé vint anys d'experiència en els millors estudis d'arreu del món. Balbas és un dels responsables dels monstres de la saga Harry Potter o dels personatges d'Avatar, El Senyor dels Anells o X-Men, entre molts altres títols. Des de Madrid i de la mà dels estudis I-Real Studios i Leornard Blum, vindrà a la fira el fotògraf Salvador Bolarín, qui aproparà les tècniques d'il·luminació digital al gran públic.

 

Línies de contingut: Art i Cloud Production

b'Ars neix amb dos objectius clars que anticipen les seves línies de programació: prioritzar el talent artístic en el procés creatiu (Art) i apostar per l'emmagatzematge al núvol i el treball conjunt d'especialistes en cada àmbit de la creació, connectats en xarxa global (Cloud Production). És una pràctica de futur que ja està revolucionant el sector i permet produccions en les qual intervenen petites empreses, boutique-shops o professionals freelance, repartits per tot el món i que obren cada dia nous mercats a la Xina, Índia, Singapur, Canadà o Amèrica Llatina.

Conferències i màster-classes d'alt nivell, impartides pels especialistes del sector, una job fair amb stands de les principals empreses, una zona d'exposició de productes i serveis i esdeveniments de networking faran de l'Arts Santa Mònica un veritable viver de creativitat i emprenedoria.

b'Ars també ofereix un bon nombre de propostes adreçades al gran públic, com exhibicions de les diferents fases del concepte de visualització de pel·lícules, sessions d'escultura en viu (life drawing and sculpting), que enfronten el dibuix tradicional al digital, a càrrec dels professionals de la Barcelona Academy of Art, i conferències obertes en el claustre (Post23 oferirà una d'elles).

L'organització preveu una acreditació per a professionals de 200€ al dia (i un abonament per 300€) i una entrada reduïda per als estudiants (100€ al dia i 150€ l'abonament), amb dret a accés a totes les conferències, màster-classes, special events i job fair. També és a la venda una entrada bàsica de 20€ per dia adreçada al públic general, i que permetrà l'entrada a la zona principal, les conferències obertes i la job fair.

 

Per a més informació consulteu el web de b'Ars.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat