Notícies

"Mr. Dentonn", curtmetratge del barceloní Ivan Villamel, bat el rècord mundial de seleccions a festivals

dentonn

Ivan Villamel, director de curtmetratges català, ha arribat amb el seu segon curt a les 260 seleccions a festivals, rècord mundial en cinema de terror.

El jove cineasta, nascut l’any 1978 a Barcelona, ja havia assolit a més de 200 seleccions i més de 25 premis gràcies al seu primer curtmetratge, Refugio 115, rodat a La Garriga. Amb la seva segona incursió darrere les càmeres, el curt titulat Mr. Dentonn, ha arribat a una xifra rècord de seleccions, superant els números del primer treball. En aquest cas, la pel·lícula ha viatjat fins a 260 festivals d’arreu del món, entre els que destaquen alguns dels més cèlebres a nivell internacional del gènere com Screamfest (Los Angeles), Fantasia (Montreal) o el mateix Festival de Sitges, així com els festivals de Leeds o Cleveland, preclassificadors de curtmetratges pels Oscar. A més s’ha fet amb més de 40 guardons, sent nominat tres vegades al Premi Méliès d’Argent i guanyant premis com el Millor curt fantàstic al WorldFest de Houston un dels 3 festivals més antics del món o el premi a Millor curt fantàstic al HollyShorts de Hollywood/Los Angeles.

Amb aquestes 260 seleccions, Mr. Dentonn es converteix en el curtmetratge de terror amb més recorregut per festivals del món. Escrit i dirigit per Villamel i produït per Harmonica Films i Mordisco Films, és la història d’una noia, la Laura, que li explica al seu germà petit un conte per anar a dormir sobre un estrany ésser que ataca als nens. De sobre, un calfred recorre el seu cos, sentint una presència a la casa. Amb influències del cinema fantàstic i de terror dels anys vuitanta i noranta, Mr. Dentonn és una relectura lliure de personatges com el Boogeyman o l’home del sac.

Villamel està preparant, actualment, el seu debut al llargmetratge.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat