Notícies

mónFILMAT, el nou festival internacional de cinema de les Terres de l’Ebre

monfilmat

Nou festival de cinema que recull l'herència de Paisatge Actor

La mostra de cinema Paisatge Actor, que el 2014 va impulsar Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, es redefineix aquest 2016 expandint-se i convertint-se en un festival de cinema amb un nom nou: mónFILMAT.

MónFILMAT és un festival internacional de cinema que té com a protagonista el paisatge, fugint de l'etnologia o el naturalisme, entés de tal manera que el paisatge té un pes específic en el desenvolupament de la trama, sigui en la ficció o el documental, la creació d’autor o l’animació. 

MónFILMAT es convertix en el primer festival de cinema de les Terres de l’Ebre de llargmetratges i cinema inèdit, amb una programació que investiga en les noves línies autorals, provinents dels festivals més prestigiosos, lligada a l’eix temàtic del festival i dividida en quatre seccions:

  • TOSSAL (llargmetratges) secció a competició Premi del Jurat, títols inèdits a les pantalles comercials. Es presentaran pel·lícules com El perdut de Christophe Farnarier (Biznaga de plata a Màlaga a la millor pel·lícula, director i actor), l’estrena espanyola d’I Am Belfast de Mark Cousins (el director de The Story of Film: An Odissey), Valley of Love de Guillaume Nicloux protagonitzada per Isabelle Huppert i Gerard DepardieuKaili Blues, la impactant obra de debut del xinès Gan Bi, guanyadora del premi al millor director a Locarno i del premi Lady Harimaguada d’Or a la millor pel·lícula a Las Palmas.
  • ULLALS (llargmetratges) Dedicada a pre-estrenes d’obres inèdites al territori. Es podran veure pel·lícules com Sunset Song de Terence Davies o Quatretondeta de Pol Rodríguez protagonitzada per José Sacristán, Laia Marull i Sergi López
  • RIBERA (migmetratges i llargmetratges) dedicada a obres que versen sobre temàtiques més locals. Podrem trobar l’estrena de Mar de fons d’Ariadna Rodríguez Macià o la presentació de la darrera pel·lícula d’Icíar BollaínEl olivo, rodada al Baix Maestrat.
  • L'ALUET apartat que es configura en dues sessions formades per diversos treballs provinents de la convocatòria internacional. Hi podrem trobar curts de qualsevol gènere, ja que l’eix temàtic permet apropar-se des de diferents punts de vista. Està previst que una de les sessions vagi dirigida al públic familiar. 

Un jurat concedirà el premi MónFilmat a la millor pel·lícula de la secció Tossal i també es concedirà el Premi del Públic per votació popular al millor curtmetratge a competició. Totes les projeccions seran en versió original subtitulada.

Per mónFILMAT passaran els directors de les principals pel·lícules catalanes projectades, per compartir la seva experiència amb el públic del festival.

MónFILMAT és un projecte de Plan 9 Cultural i Centre d'Art Lo Pati, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals, l'Ajuntament d'Amposta i la Diputació de Tarragona.

De l’1 al 9 de juliol de 2016, projeccions a Amposta (Casino Amposta, Multicinemes UCC i Centre d’Art Lo Pati) i projeccions amb sopar a l’aire lliure en tres espais i poblacions més de Terres de l’Ebre: Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i La Casa de Fusta / Llac de L’Encanyissada.

Tota la programació i més a la web mónFilmat

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat