Candidats als V Premis Gaudí

10 CURTMETRATGES

Carta a Sasha de Javier Martínez Reverte i Andoni Jaén, escrit per Javier Martínez Reverte i produït per Almatwins Productions.
Cartas desde la locura escrit i dirigit per Xavi Puebla, i produït per Continuará... Producciones.
Coup de Grâce de Clara van Gool, escrit per Jordi Cortés, Damián Muñoz i Clara van Gool, i produït per Alta Realitat i KeyFilm.

División azul escrit i dirigit per Sergi Martí Maltas, i produït per Nanouk Films. 
El olivo de Frederic Menchón, escrit per David Delgado i Frederic Menchón, i produït per Escándalo Films.
Elefante escrit i dirigit per Pablo Larcuen, i produït per Escándalo Films.
101 escrit i dirigit per Lluís Miñarro, i produït per Eddie Saeta.
El otro de Jorge Dorado, escrit per Luiso Berdejo, Susana López Rubio i Jorge Dorado, i produït per Roxbury Pictures.
La mano de Nefertiti escrit i dirigit per Guillermo García Carsi, i produït per Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment i Telecinco Cinema.
Luisa no está en casa escrit i dirigit per Celia Rico, i produït per Amorós Produccions.

15 PEL·LÍCULES PER A TELEVISIÓ
Atrapats de Miguel Puertas, escrita per Jordi Díaz i Eric Carrión, i produïda per Yakima Films, TVC i Granollers Audiovisual.
Connexió de Leonel Vieira, escrita per Joâo Nunes i produïda per Prodigius Cinema, Continental Producciones, Stopline Films (Pt) i TVC.
El criminal de Carles Vila, escrita per Luis Marías i produïda per Dream Team Concept, Kálida Producciones, Malvarosa Media, Luna de Ítaca i TVC.
Germanes de Carol López, escrita per Carol López i Àlex Mañas (basat en l’obra de teatre “Germanes” de Carol López), i produïda per Ovideo TV, Focus i TVC.
L’edèn de Xavier Manich, escrita per Sergi Hernández i Jordi Calafí, i produïda per Interior noche i TVC.
Lluna plena escrita i dirigida per Luis Marías, i produïda per Dream Team Concept, Kálida Producciones, Historias del Tío Luis i TVC.
Mar de plàstic de Sílvia Munt, escrita per Lluis Arcarazo i Enric Gomà, i produïda per Prodigius Cinema i TVC.
Tocant el mar escrita i dirigida per Pau Durà, i produïda per Ovideo TV, Green Star Films, TVC i TVV.
Tornarem de Felip Solé, escrita per Pau Garsaball i Marta Grau, i produïda per Brutal Media, TVC i TVE.
La síndrome de Cacareco (La veritat a la cara) de Breogán Riveiro, escrita per Marta Grau i Breogán Riveiro, i produïda per Ikiru Films, Formato Producciones, TVC i Televisión de Galicia.
Codi 60 de Carlos Martín Ferrera, escrita per Oriol Paulo i Lara Sendim, i produïda per Oberon Cinematogràfica, TVC i Costa Oeste.
La balada de l’estret escrita i dirigida per Jaime Botella, i produïda per Fausto Producciones, TVC, Canal Sur Televisión i Andalucine.
Implosion escrita i dirigida per Sören Voigt, i produïda per Zip Films, TVC, Karibufilm, Living Films, Gaia Audiovisuals i ZDF.
El cas Reiner escrita i dirigida per Carlos Pérez Ferrer, i produïda per Fausto Producciones, TVC, Televisió Valenciana, Canal Sur Televisión, Gaia Audiovisuals i Andalucine.
Violetes de Rafa Montesinos, escrita per Laura Muñoz Liaño i Javier Meléndez, i pro- duïda per In Vitro Films, TVC, Conta Conta Produccions, Canal Sur i Televisió Valenciana.

20 PEL·LÍCULES EUROPEES
Carmina o revienta escrita i dirigida per Paco León, i produïda per Andy Joke i Jaleo Films.
Cesare deve moriré (César debe morir) de Paolo i Vittorio Taviani, escrita per Paolo Taviani, Vittorio Taviani (Història: William Shakespeare), i produïda per Kaos Cinematografica, Rai Cinema, Stemal Entertainment i Le Talee.
Elefante blanco de Pablo Trapero, escrita per Pablo Trapero, Martín Mauregui, Alejandro Fadel i Santiago Mitre, i produïda per Morena Films, Matanza Cine i Patagonik.
Dans la maison (En la casa) de François Ozon, escrita per François Ozon (Obra: Juan Mayorga), i produïda per Mandarin Cinéma.
Lo imposible de Juan Antonio García Bayona, escrita per Sergio G. Sánchez, i produïda per Apaches Entertainment, Telecinco Cinema, Mediaset España i Canal+ España.
Fin de Jorge Torregrossa, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Sergio G. Sánchez (basat en la novel·la “Fin”, de David Monteagudo), i produïda per Mod Producciones, Apaches Entertainment, Misent Producciones i Antena 3 Films.
Grupo 7 d’Alberto Rodríguez, escrita per Rafael Cobos (Argument: Alberto Rodríguez, Rafael Cobos), i produïda per Atípica Films, La Zanfoña, TVE i Canal Sur.
La délicatesse (La delicadeza) de David Foenkinos i Stéphane Foenkinos, escrita per David Foenkinos (Novela: David Foenkinos), i produïda per 2.4.7. Films, France 2 Cinéma i StudioCanal.
La guerre est declarée (Declaración de guerra) de Valérie Donzelli, escrita per Valérie Donzelli i Jérémie Elkaïm, i produïda per Wild Bunch Distribution i Rectangle Productions.
L’Apollonide (Souvenirs de la maison close) (Casa de tolerancia) escrita i dirigida per Bertrand Bonello, i produïda per Les Films du Lendemain.
Le Havre (El Havre) escrita i dirigida per Aki Kaurismäki, i produïda per Pandora Filmproduktion, Pyramide Productions i Sputnik.
Les femmes du 6ème étage (Las chicas de la sexta planta) de Philippe Le Guay, escrita per Philippe Le Guay i Jérôme Tonnerre, i produïda per Les Films de la Suane i France 2 Cinéma.
Les intouchables (Intocable) escrita i dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, i produïda per Quad Productions, Gaumont, TF1 Films, Ten Films, Chaocorp production i Canal + / Cinecinema.
Salmon Fishing in the Yemen (La pesca del salmón en Yemen) de Lasse Hallström, escrita per Simon Beaufoy (Novel•la: Paul Torday), i produïda per BBC Films, Kudos Film and Television i Lionsgate.
The Angels’ Share (La parte de los ángeles) de Ken Loach, escrita per Paul Laverty i produïda per Entertainment One, Sixteen Films, Why Not Productions i Wild Bunch.
The Guard (El irlandés) escrita i dirigida per John Michael McDonagh, i produïda per Reprisal Films, Element Pictures i Crescendo Productions.
The Iron Lady (La dama hierro) de Phyllida Lloyd, escrita per Abi Morgan, i produïda per Pathe i Film4.
Tinker Tailor Soldier Spy (El talp) de Tomas Alfredson, escrita per Bridget O’Connor i Peter Straughan (basat en la novel•la homònima de John le Carré), i produïda per Studio Canal i Working Title Films.
To Rome With Love (A Roma amb amor) escrita i dirigida per Woody Allen, i produïda per Gravier Productions, Mediapro i Medusa Film.
We need to talk about Kevin (Tenemos que hablar de Kevin) de Lynne Ramsay, escrita per Lynne Ramsay (Novela: Lionel Shriver), i produïda per Independent, BBC Films i Artina Films.

3 PEL·LÍCULES D’ANIMACIÓ
Les aventures de Tadeu Jones d’Enrique Gato, escrita per Gorka Magallón, Neil Landau, Javier Barreira, Jordi Gasull i Ignacio del Moral, i produïda per Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment, Telecinco Cinema i Telefónica Producciones, amb la participació de TVC.
Els Cadells i el Codi de Marco Polo de Sergio Manfio, escrita per Antonio Garrido, Francesco Manfio i Sergio Manfio, i produïda per Edebé Audiovisual i Gruppo Alcuni.
Papa, sóc una zombi de Joan Espinach i Ricardo Ramón, escrita per Daniel Torres i produïda per Digital Dreams Films i Abra Prod, amb la participació de TVC.

10 PEL·LÍCULES DOCUMENTALS
Al fossat de Ricardo Íscar, escrita per Ricardo Íscar amb la col•laboració de Sophie Köhler, i produïda per Bausan Films i TVC.
Crònica d’una campanya escrita i dirigida per Ibon Olascoaga, i produïda per Cromosoma.
Hollywood Talkies escrita i dirigida per Òscar Pérez i Mia de Ribot, i produïda per Getsemani Produccions, Eddie Saeta i TVC.
I lobe you escrita i dirigida per Sergio Piera, i produïda per Ananda Project.
Il Coraggio escrita i dirigida per Santiago Lapeira, i produïda per Verne Films.
Jordi Dauder, la revolució pendent escrita i dirigida per Antoni Verdaguer, i produïda per Segarra Films.
Operació Impala de Manel Garriga, escrita per David Fernández de Castro i produïda per Bausan Films i TVC.
Pepe & Rubianes de Manuel Huerga, escrita per Lluís Arcarazo i produïda per Versátil Cinema, amb la participació de TVC.
Querídisimos intelectuales (del placer y del dolor) escrita i dirigida per Carlos Cañeque, i produïda per Anareia Films.
Volar escrita i dirigida per Carla Subirana, i produïda per Pandora Cinema i Zentropa Spain.

18 PEL·LÍCULES EN LLENGUA NO CATALANA
[REC]3 Génesis de Paco Plaza, escrita per Luiso Berdejo i Paco Plaza, i produïda per Filmax, amb la participació de TVC.
¡Atraco! d’Eduard Cortés, escrita per Piti Español, Marcelo Figueras i Eduard Cortés, i produïda per Pedro Costa Producciones Cinematográficas, A Argentina Sono Film, Castafiore Films, Televisión Federal i Tornasol Films.
7 días en la Habana de Benicio del Toro, Elisa Suleiman, Gaspar Noe, Juan Carlos Tabío, Julio Medem, Laurent Cantet i Pablo Trapero; escrita per Alejandro Fadel, Elia Suleiman, Gaspar Noe, Julio Medem, Laurent Cantet, Leonardo Padura, Lucía López Coll, Martín Mauregui, Pablo Trapero i Santiago Mitre; i produïda per El Monje la Película AIE, Morena Films i Full House.
Amanecidos escrita i dirigida per Yonay Boix i Pol Aregall, i produïda per Eddie Saeta.
Bucle d’Héctor Zerkowitz, escrita per Héctor Zerkowitz, Xiana Siccardi, Llucia Ramis, Álvaro Morales i Ignacio Cecilia, i produïda per Zerkofilms.
Cruz del Sur de David Sanz i Tony López, escrita per Pruden Rodríguez, David Sanz i María Bianchi, i produïda per Silencio Rodamos.
Dictado escrita i dirigida per Antonio Chavarrías, i produïda per Oberon Cinematogràfica amb la participació de TVC.
El perfecte desconegut de Toni Bestard, escrita per Arturo Ruiz Serrano i produïda per Singular Audiovisual i Òptim TV, amb la participació de TVC.
Le Moine (El Monjo) de Dominik Moll, escrita per Dominik Moll (adaptació literària), i produïda per Diaphana Films, Morena Films, Estrategia Audiovisual i El Monje La Pelicula AIE, amb la participació de TVC.
Pecados escrita i dirigida per Diego Yaker, i produïda per Alter Ego Films i Buen Destino Films, amb la participació de TVC.
Promoción fantasma de Javier Ruiz Caldera, escrita per Cristóbal Garrido i Adolfo Valor, i produïda per Mod Producciones, Ikiru Films, P.C Ciudadano Ciskul i Think Studios, amb la participació de TVC.
Red lights escrita i dirigida per Rodrigo Cortés, i produïda per Nostromo Pictures, Antena 3 Films, Attitude Pinículas y Films AIE, VS Entertainment LLC i TVC.
Sueño y silencio de Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films, Wanda Vision i Les Productions Balthazar, amb la participació de TVC.
Tengo ganas de ti de Fernando González Molina, escrita per Ramón Salazar, i produïda per Zeta Cinema.
The Pelayos d’Eduard Cortés, escrita per Piti Español i Eduard Cortés, i produïda per Alea Docs & Films, Bausan Films, Afrodita Audiovisual, The Kraken Films i TVC, amb la participació de TVE i Canal +.
Última Sesión escrita i dirigida per Francesc Páez, i produïda per Activa Films.
Una pistola en cada mano de Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay, i produïda per Imposible Film, amb la participació de TVC.
XP 3D de Sergi Vizcaíno, escrita per Daniel Padró, i produïda per Rodar y Rodar Cine y Televisión i Antena 3 films, amb la participació de TVC.

11 PEL·LÍCULES EN LLENGUA CATALANA
Animals de Marçal Forés, escrita per Enric Pardo, Aintza Serra i Marçal Forés, i produïda per Escándalo Films i TVC.
Any de Gràcia de Ventura Pons, escrita per Ventura Pons, Jaume Cuspinera i Carme Morell, i produïda per Els Films de la Rambla, amb la participació de TVC.
Blancanieves escrita i dirigida per Pablo Berger, i produïda per Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Production i Arte France Cinéma, amb la participació de TVC.
El bosc d’Óscar Aibar, escrita per Albert Sánchez Piñol i produïda per Fausto Producciones i TVC.
El secret dels 24 esglaons escrita i dirigida per Santiago Lapeira, i produïda per Black Flag Cinema, Canónigo Films i Flins & Pinículas.
El sexe dels àngels de Xavier Villaverde, escrita per Xavier Villaverde i Ana Maroto, i produïda per Dream Team Concept i Continental Producciones.
Els nens salvatges de Patricia Ferreira, escrita per Patricia Ferreira i Virginia Yagüe, i produïda per Distinto Films, TVC i Áralan Films.
Fènix 11*23 de Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens, i produïda per Arriska Films, Benecé Produccions i TVC.
Insensibles de Juan Carlos Medina, escrita per Juan Carlos Medina i Luiso Berdejo, i produïda per Roxbury Pictures i TVC.
Les ones escrita i dirigida per Alberto Morais, i produïda per Olivo Films, Promarfi Futuro 2010 i Rec Grabaketa.
Orson West escrita i dirigida per Fran Ruvira, i produïda per Canónigo Films, Black Flag i Dacsa Produccions, amb la participació de TVC.

3 TALENT CATALÀ
A puerta fría de Xavi Puebla, escrita per Jesús Gil Vilda i Xavi Puebla, i produïda per Maestranza Films.
El hombre de las mariposas escrita i dirigida per Maxi Valero, i produïda per Somnia ARS i Somagic Estudios.
Lo imposible de Juan Antonio García Bayona, escrita per Sergio G. Sánchez, i produïda per Apaches Entertainment, Telecinco Cinema, Mediaset España i Canal+ España.

 

bannerweb candidatesxiii